ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
|
30040-02-10
12/12/2010
|
בפני השופט:
הרווי גרובס
|
- נגד - |
התובע:
אהרן סופיוב
|
הנתבע:
מחסן סיון בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
1. התובע ואחיו רכשו 2 מזגנים מהנתבעת תמורת 5,150 ₪ בחודש מרץ 2009: מזגן אחד - מסוג LG עילי פלזמה - התקבל אצל התובע. לטענתו, לא קיבל את המזגן אותו הזמין. הוא הזמין טכנאי מטעם הנתבעת, אשר לדברי התובע אישר את תלונתו.
כמו כן, התובע מתלונן שהמזגן לא עבד כלל, ושהשירות הטכני לא הצליח לשפר את המצב.
התובע עתר לביטול העסקה והחזר הכספים ששילם.
2.בעדותו בביהמ"ש הצטמצמו טענות התובע לשתיים: המזגן עשה רעש, וצריכת החשמל הייתה גבוהה מהמובטח. אולם התברר שהנתבעת החליפה לו מזגן עקב תלונותיו, והתובע התלונן "כשהחליפו לא אמרו לי מה מחליפים..." (עמוד 5 שורות 1-2).
בעדותו הודה התובע שסך הכול הזמין את חברת השירות 3 פעמים. עפ"י דו"ח חברת השירות ביקרו טכנאים פעמיים בין חודש אפריל 2009 למאי 2009. ביקור אחד הוזמן והלקוח – התובע – ביטל אותו.
בכל אופן אין מחלוקת שהמזגן הוחלף עקב תלונותיו.
3.נציג הנתבעת, אשר גם דאג להביא נתונים מטעם חברת השירות, הדגיש בפני בית המשפט שמאז הביקור האחרון ב-6.5.09 ועד הגשת התביעה – לא התלונן התובע כלל על המזגן. באשר לטענת התובע כי הובטח לו דירוג אנרגטי ברמה מסוימת, טען נציג הנתבעת כי המזגן שסופק הוא אכן בדירוג F עפ"י בקשת התובע.
כמו כן, אישר הנציג כי כאשר לא הצליחו לפתור בעיית המזגן שסופק, הוחלף המזגן – ולא היו תלונות נוספות.
4.לאחר ששמעתי את דברי בעלי הדין, החלטתי לדחות את התביעה ולהלן הנימוקים לכך:
א.על מנת לזכות לביטול העסקה והחזר כספים, על התובע להוכיח שהנתבעת הפרה את ההסכם עימו, ולא סופק המזגן שהובטח, או שהמזגן פגום . התובע לא הוכיח טענות אלו.
ב.עולה שכל תלונות התובע קבלו מענה הולם מחברת השירות, ואף החליפו לו מזגן עקב תלונותיו. ממאי 2009 התובע לא התלונן על דבר.
ג.בנסיבות אלה, אין לתובע זכות לבטל את העסקה או לקבל כספים בחזרה.
5.אשר על כן, אני דוחה את התביעה. אני מורה למזכירות לשחרר לידי התובע את הפיקדון של 1000 ₪ שהופקד ע"י הנתבעת עקב אי התייצבותה בדיון הראשון. מעבר לכך, אין צו להוצאות.
ניתן היום, ה' טבת תשע"א, 12 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.